Gadis Purple Berbicara : #Meriah nye MEREKA :D


assalamualaikum ..

hye bloggers !!
korang sihat ? dh solat belom ? terawih ?
bace Quran ?
(adeh ! tak buat lagii . )
HAHA
macam la zira buat semua tu .
HEHE

WAHH !!
lame gilak tak update blog or bw .
cian at korang yang follow zieyra en ?
mesti korang buhsan + menyampah sangat sebab zira tak update pape n tak follow korang .
sorry baget !
now ! zira dah follow korang yang follow zira n kalau ade yang tertinggal plezz inbox keyh !
nati zira follow as soon as possible .
JANJI !

AHAKSS !
nak taw nape zira lameee gilak tak update pape ??
1st : zira dah start keje as a registered nurses at H swasta ni ;p
2nd : zira balik jek penat n cepat ngatok .
3rd : balik jek keje ---> solat asar ---> tolong umie masak
4th : lepas buke ---> solat ---> tido
5th : idea melambak-lambuk tpii penat LEBIH meguasai .
HOHO ;p



HAAA !
tulaaa jadual baru zira .
belom lagi bile zira terkejarkejor nak pegi wt partime lak .
YO !
penat kot .
balik jek keje tak sempat rehat teros siapsiap nak pegi keje .
HOHO

tired++

kalau korang lha jadi zira en .
korang sanggop tak buat 2 keje sakli gus ?
zira nanges whoa bile taw tak leh balik raye n kena raye sorang2 jek at kL .
haru tol raye tahun ni .
ase tak nak tengok jek baju raye 2 n nk simpan dalam almari .
HUHU
ade ke patot family zira balik kampong tpii zira kena tinggal sorang2 kat rumah ?
tak patot ! tak patot !
zira nak balik kampong gak !!!
TAPI
keje nye pasal TERPAKSE lha .

WHATEVER !
zira en kuat .
zira leh tahan lha .
HOHO
(boleh caye ke?)
sekarang zira admit yang zira dah keje n dah ade tanggungjawab .
kena lha sedar diri kan ?
takkan nak pikir diri tu student lagi .



ALHAMDULILLAH
buat mase ni zira tak de masalah lagi kat tempat keje zira .
senior staff sangat BAIK n FRIENDLY .
semua orang tak sombong n zira dapat suaikan diri ngan cepat gan cara keje dorang .
n guest ?
zira kena assign kat MATERNITY ward .
HAHA
memang tak pernah terpikir pon nak keje kt maternity ward coz tak bape minat sangat .
zira lagi suke OT or Emergency .
takpe lha .
sekarang dah senorok kat maternity n teringin nak amik post basic kebidanan .
n dah banyak kali tengok orang bersalin n zira sangat berani untuk tolong sambut .
macam tak percaye n ase nak menangis jek tengok ibu2 melahirkan .
susah whoa !
tulah pengorbanan seorang ibu untuk anak2nye .
TERHARU !

kuasa ALLAH,
semua yang berlaku dengan kehendakNYA .
sangat banyak nak bercerita .
tp mase sangat singkat .
WASSALAM .
thanxx



::I'M SINGLE BUT INSIDE I'M TAKEN::



Thanxx sudi bace . sila tinggalkan komen anda . oke !

2 Budak Kecik Menyanyi..:

L.O.T.U.S said...

Congrats babe da keje
keje leklok noo
pegang baby leklok
huh sy jeles!
hahaha

zieyra chomot said...

HAHA . thanxx SAHABAT ! :D
nanti rezeki kamu ade gak .